Wat is een microdatacenter en hoe bespaar ik er kosten mee?

Uw IT-infrastructuur is het kloppende hart van uw organisatie. Veel IT-afdelingen kampen echter met een verouderde en complexe infrastructuur, met operationele beperkingen en hoge kosten tot gevolg. Hyperconvergence is de oplossing en een microdatacenter maakt het mogelijk en makkelijk.

Vaak is een IT-infrastructuur opgebouwd volgens een traditioneel model, waarin storage, servers en het netwerk losstaande eenheden vormen. IT-personeel voegt zelfstandig functionaliteiten toe op basis van moderne behoeften, waardoor het geheel blijft voldoen, maar steeds complexer wordt.

Daardoor worden belangrijke bedrijfsprocessen afhankelijk van foutgevoelige systemen en van medewerkers met up-to-date kennis. Kortom, u bent in no-time een groot gedeelte van uw IT-budget kwijt aan het onderhouden van deze infrastructuur. Een microdatacenter voorziet in de moderne behoefte, maar houdt uw IT-omgeving eenvoudig en betaalbaar.

Microdatacenters en hyperconvergence als ‘game changer’

U kunt uw infrastructuur vereenvoudigen met een microdatacenter. Server, storage en netwerk zijn er volledig geconvergeerd aan de hand van de bovenliggende software; een hypervisor. Dit is de ‘game changer’ binnen een microdatacenter en wordt hyperconvergence genoemd. Maar, wat houdt het in?

Het woord is een combinatie van hypervisor (de software die virtualisatie mogelijk maakt) en convergentie (het naar elkaar toe groeien van systemen). Hyperconvergence is een volledig op software gebaseerde infrastructuur die alle hardware virtualiseert, waaronder computers, netwerken en opslag.

Daardoor stelt een microdatacenter u in staat tientallen tot wel honderden workloads uit te voeren op een handvol fysieke servers, terwijl het beheer ervan een koud kunstje is. Vanwege de schaalbaarheid is de levensduur van het netwerk lang en de beheerskosten relatief laag. Hyperconvergence laat uw IT-afdeling “meer met minder” doen en lost operationele beperkingen op.

Micro Datacenter-in-a-Box

Micro Datacenter-in-a-Box is een all-in-one hyperconverged netwerkinfrastructuur die u alle voordelen van virtualisatie en hypeconvergence laat benutten. Het is ontstaan uit een samenwerking tussen Copaco, APC By Schneider, Scale Computing, Lenovo en Microsoft, met het doel een oplossing te bieden voor IT-beheerders die meer tijd en budget willen overhouden voor innovatie.

Deze complete infrastructuur inclusief licenties voorkomt dat u andere, dure licenties nodig heeft – denk aan VMware, Back-up & Recovery, Replication en hoge externe opslag systeemkosten. Opschalen is eenvoudig, waardoor u toekomstige groei probleemloos kunt opvangen.

Voordelen op een rijtje:

  • Geen andere licentiekosten
  • Complete hard- en softwareoplossing
  • Modulair, draagbaar en schaalbaar
  • Extreem eenvoudig om te beheren
  • Laat uw IT’ers “meer met minder” doen
  • Hybride cloudoplossing hoort bij de optionele mogelijkheden

Kortom, met Micro Datacenter-in-a-Box bent u voorbereid op de toekomst!

Voor wie is het?

Doordat het een compacte, flexibele oplossing is met een plug-and-play-design, is het een ideale oplossing voor zowel MKB-bedrijven als grote organisaties met verschillende locaties. Het maakt lokaal verwerken van data (edge computing) mogelijk, aan de hand van een netwerk (via clients) in plaats van de cloud of een centraal data warehouse. U kunt via sensoren data verzamelen en deze ter plekke verwerken, zodat er zonder onnodige vertraging berekeningen kunnen worden gedaan.

Wilt u meer informatie over de technologieën die een microdatacenter modern, eenvoudig en schaalbaar maken? Download het e-Book: “De bouwstenen voor een maximaal ontzorgende IT-omgeving”.

HET IT vertelt u graag meer over Micro Datacenter-in-a-Box

Bent u geïnteresseerd geraakt? Via het contactformulier kunt u direct in contact komen met één van onze Easy Does IT'ers die alles weten over Easy Does IT en het Micro Datacenter-in-a-Box.

Ja, ik wil meer weten over Easy Does IT

Samengesteld door:

logo
logo
logo
mautic is open source marketing automation